Program pilot de colectare selectivă a deşeurilor, în municipiul Codlea

Viceprimarul municipiului Codlea, Mihai Câmpeanu, a declarat că, începând din această lună, a demarat un program pilot de colectare selectivă a deşeurilor destinat unui număr de 6.000 din cei 21.000 de locuitori ai municipiului.

Este un program pilot pentru o perioadă de trei luni. Deocamdată am amplasat un număr de 59 de containere inscripţionate pentru toate categoriile de ambalaje reciclabile, în cartierele Măgurii şi ANL, pentru că vrem să vedem cum se desfăşoară acest program şi la case şi la blocuri. Dacă totul merge bine, vom mai amplasa încă 200 de containere. Contractul l-am făcut cu o firmă specializată din Braşov, preţul fiind de 130 de lei/tona de deşeuri reciclabile“, a afirmat viceprimarul.

Anul trecut, la nivelul municipiului Codlea, s-a colectat cantitatea de 5.827 de tone de deşeuri menajere, care au fost transportate la groapa ecologică de la Braşov.

Referitor la proiectele pe care municipalitatea le are în plan pentru anul 2017, sursa citată a precizat că se are în vedere realizarea unui sistem de supraveghere video în oraş, pentru care se vor monta în acest an 200 de camere de luat vederi, în prezent existând doar 13 astfel de camere de-a lungul DN1, care traversează municipiul.

O atenţie sporită va fi acordată sistemului de învăţământ, prin modernizarea unor spaţii şi mansardarea şcolii gimnaziale nr.2, astfel încât toţi cei aproape 2000 de elevi din municipiul Codlea să-şi desfăşoare activitatea doar în schimbul unu.

De asemenea, primăria are în plan achiziţionarea unui teren pentru ca tinerilor căsătoriţi care doresc să-şi construiască o locuinţă să li se pună la dispoziţie terenul solicitat, fiind înregistrate în prezent peste 100 de cereri în acest sens. AGERPRES