Program inovativ de rezervare online a locurilor pentru parcările de domiciliu, la Brăila

Primăria Brăila a lansat o aplicaţie de rezervare online a locurilor pentru parcările de domiciliu, noutate care se înscrie într-un amplu program smart city de modernizate a serviciilor publice, demarat la nivelul municipiului, a anunţat, într-o conferinţă de presă, primarul Marian Dragomir.

“Ştim cu toţii că există foarte multă nemulţumire în rândul populaţiei vizavi de ceea ce înseamnă deplasarea la sediul SUPAGL, aglomeraţia de acolo. Am considerat că trebuie să inovăm acest domeniu de activitate şi să realizăm de acasă rezervarea, plata şi contractarea parcărilor de domiciliu, fără a mai fi nevoit să te deplasezi la Primăria municipiului pentru acest lucru. În paralel, pentru cei care nu stăpânesc această modalitate nouă de rezervare şi nu sunt foarte familiarizaţi cu tehnica de calcul, aceştia pot veni în continuare la sediul SUPAGL pentru a-şi rezolva clasic locul de parcare”, a declarat Dragomir.

Titularii locurilor de parcare vor avea drept de preempţiune până la finalul anului şi vor primi o notificare pe e-mail în viitor cu 30 de zile înainte de expirarea rezervării locului de parcare, iar ca bonus, vor fi notificaţi pe e-mail pe viitor cu 30 de zile înainte de expirarea ITP.

Persoanele care îşi vor rezervă un loc de parcare pentru următorii 5 ani şi vor face plata în avans, vor avea facilitatea de a achita contravaloarea taxei actuale, de 200 lei pe an, nefiind afectaţi de posibilele majorări ale taxei din anii următori.  Primarul a precizat că programul este funcţional în momentul de faţă şi poate fi accesat la https://parcaribraila.gisapp.ro/index, dar având în vedere că “suntem legaţi de deschiderea noului an fiscal 2020”, el va deveni efectiv operaţional pentru populaţie în jurul datei de 10 ianuarie. AGERPRES