Program de realizare a parcarilor publice la Targu-Jiu

Primaria municipiului Targu-Jiu demareaza, incepand de pe 10 februarie, programul de realizare a parcarilor publice de resedinta.

“Determinat de lipsa din ce in ce mai acuta a parcarilor pentru autoturismele locatarilor din anumite cartiere, programul are in vedere asigurarea de locuri de parcare pentru cetatenii dintr-un cartier, la mai putin de 30 de metri de blocul in care locuiesc”, a precizat Marius Ionescu, directorul cu probleme de investitii al Primariei municipiului Targu-Jiu.

Programul demareaza in cartierele Abator 1 si 2, din Zona Termocentralei, prin actiunea de demolare a garajelor, concomitent cu resistematizarea zonei, estimandu-se aparitia a cel putin 350 de noi locuri de parcare si suprafete cu spatii verzi, care vor fi date in functiune incepand cu luna martie a acestui an. Potrivit lui Marius Ionescu, repartizarea locurilor de parcare tip resedinta se va face dupa o metodologie care are in vedere prioritatea persoanelor cu handicap, urmate de fostii proprietari de garaje legale, locatarii cu un singur autoturism, persoanele juridice care fac dovada a cel putin unui contract de leasing pentru autoturismul folosit si, daca mai raman locuri, persoanele care mai au si alte autoturisme.

Parcarile vor fi marcate de catre primarie atat in plan orizontal cat si vertical si taxate dupa un tarif ce va fi stabilit prin hotarare a Consiliului Municipal. Pana in prezent, la sediul Primariei municipiului Targu-Jiu au fost inregistrate peste 400 de cereri de participare la procedura de atribuire a locurilor de parcare arondate blocurilor de locuinte.