Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj lansează, în premieră pentru administraţia publică din judeţ, un program de internship dedicat studenţilor şi absolvenţilor de studii superioare interesaţi să se dezvolte pe plan profesional, să se familiarizeze cu procesul legislativ şi administrativ al instituţiei şi să se implice activ în viaţa comunităţii.

„Programul de internship are o durată de cel mult 720 de ore, pe parcursul a şase luni consecutive şi se poate desfăşura de maxim două ori pe an. Vor fi disponibile nu mai mult de şase locuri, distribuite astfel: unul pentru specializarea ştiinţe juridice, unul pentru specializări în domeniul studiilor europene, guvernanţă şi relaţii internaţionale şi patru pentru specializări tehnice, în domeniile construcţiilor de drumuri şi poduri, construcţiilor civile, instalaţii şi arhitectură”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Sălaj.

Potrivit sursei citate, programul se adresează tinerilor care nu sunt activi pe piaţa muncii, au studii sau pregătire corespunzătoare în domeniul de internship ales, cunosc cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională, au cunoştinţe de operare pe calculator şi de navigare pe internet şi au o stare de sănătate adecvată postului pentru care candidează.

Consiliul Judeţean Sălaj va asigura fiecărui intern o indemnizaţie de internship în sumă brută de 3.410 lei lunar, pentru un program de 6 ore/zi, proporţional cu timpul de lucru efectuat.

„Tinerii au un rol strategic în dezvoltarea comunităţilor din care fac parte: ei clădesc prezentul şi pregătesc viitorul. Tocmai de aceea consider că este extrem de important să îi convingem ca după finalizarea studiilor să-şi creeze viitorul acasă. Întrucât administraţia publică are nevoie de entuziasmul şi energia noii generaţii, Consiliul Judeţean Sălaj îşi deschide porţile pentru tinerii care vor să descopere provocările din domeniu şi, de ce nu, să dezvolte o carieră ca funcţionari publici. Prin acest demers, le oferim nu doar oportunitatea de a pune în aplicare cunoştinţele teoretice dobândite în timpul studiilor, dar şi de a căpăta experienţă practică şi a se familiariza cu activitatea din administraţia publică locală, colaborând direct cu profesioniştii din instituţia noastră. Viitorii interni vor putea, astfel, să dobândească prima vechime în muncă sau specialitate, beneficiind, în acelaşi timp, şi de indemnizaţie de internship”, susţine, în comunicatul menţionat, Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele CJ Sălaj.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare al programului de internship va fi supus votului aleşilor judeţeni în şedinţa ordinară de joi, 30 septembrie. AGERPRES