Program bogat în luna decembrie la Centrul de Asistenţă pentru Recuperarea Tinerilor cu Handicap (CARTHA) din Adjud

adjud_copii.jpgLuna decembrie, pentru centrul CARTHA din Adjud înseamnă multe activităţi cu ocazia sarbătorilor de iarna şi nu numai. În aceasta perioadă tinerii din centru CARTHA au sarbătorit Ziua Internationala a Persoanei cu Handicap – 3 decembrie, fiind un prilej de a reflecta asupra statutului pe care-l are categoria aceasta de oameni.

În acest an tinerii au sărbătorit alegând o tematică populară ce a constat într-o piesă de teatru, avându-l ca personaj pe eroul popular Păcală şi s-au interpretat cântece populare.

Invitaţii centrului au fost Ansamblul “Folclorul Dorulet” de la Şcoala cu clasele I- VIII Sascut Sat şi corul “Armonia” de la Şcoala cu clasele I – VIII ”Angela Gheorghiu”, care au încântat cu multe momente plăcute legate de aceeaşi tematică. Costumele populare folosite au încantat atât purtătorii cât şi privitorii. Cadourile oferite la această serbare au fost oferite de către S.C.Vrancart S.A. şi Asociaţia ”Bucuria celor necăjiţi”.

Pe 14 decembrie centrul CARTHA Adjud a întâmpinat aura autentică a spiritului de Crăciun într-un concert de colinde susţinut de Corul Mănăstirii Diaconeşti. Acest spectacol a avut scop caritabil, beneficiar fiind centrul CARTHA.

În această perioadă va avea loc şi “Împodobirea Bradului”, când se aşteaptă colindători şi tinerii din centrul CARTHA vor pleca la rândul lor cu colindul la alte instituţii.