Profesorii craioveni au participat la un seminar pe tema combaterii violenţei în şcoli

craiova1.jpgPe 20 mai s-a desfăşurat la Craiova o nouă etapă a proiectului “Tinerii împotriva violenţei” , proiect pe care Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului îl desfăşoară în parteneriat cu Institutul pentru Ştiinţe ale Educaţiei, Organizaţia Salvaţi Copiii şi Agenţia OSC.

Seminarul “Combaterea violenţei în şcoală: o mai bună comunicare între şcoală, părinţi şi elevi” s-a bucurat de prezenţa a 40 persoane, directori, reprezentanţi ai ISJ, profesori psihologi, membri ai consiliilor de administraţie ale şcolilor, autorităţi locale. Dezbaterea s-a focusat pe găsirea unor metode eficiente de comunicare internă şi externă, atât în vederea prevenţiei şi combaterii violenţei şcolare, cât şi cu scopul de a diminua imaginea negativă pe care astfel de incidente o creează asupra unei instituţii de învăţământ.

Seminarul a început cu prezentarea detaliilor despre proiect. Reprezentanta filialei Dolj a Organizaţiei Salvaţi Copiii, dna Sorina Dumitrescu, a prezentat activităţile pe care organizaţia le desfăşoară în cadrul proiectului. Ulterior, au susţinut prezentări şi au prezentat statistici pe această temă dna Otilia Ghiţă, Inspector de specialitate ISJ Dolj, Ion Ţapu, Purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Sorin Tulpaz, Ofiţer coordonator, Poliţia de proximitate Craiova. Domnul Mihail Stan, profesor psiholog la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii “Constantin Brâncuşi” din Craiova a încheiat prima parte a seminarului cu o prelegere despre violenţă şi societate.

În partea a doua, participanţii au primit draftul ghidului de comunicare în varianta printată şi au fost rugaţi să vină cu sugestii referitoare la îmbunătăţirea acestora. După timpul de lucru în care participanţii au analizat propunerile ghidului, au fost prezentate comentariile şi propunerile lor. Seminarul a fost înregistrat audio, iar concluziile se vor regăsi în ghidul de comunicare final.