Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator și preşedintele UVVG, a primit distincția de “Cetățean de onoare al municipiului Baia Mare”

ardelean_baiamare.jpgConsiliul Local Baia Mare i-a oferit, în cadrul ședinței extraordinare din data de 24 septembrie, profesorului universitar doctor Aurel Ardelean, rector fondator și președinte al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, titlul de “Cetățean de onoare al municipiului Baia Mare”.

Distincția i-a fost oferită prof. univ. dr. Aurel Ardelean, fondatorul UVVG, la inițiativa primarului municipiului baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a subliniat contribuția Filialei Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Baia Mare pentru dezvoltarea învățământului superior, care a oferit posibilitatea tinerilor băimăreni să-și realizeze pregătirea profesională, prin specializările şi resursele Universităţii.

“Am avut marea plăcere să-l cunosc, acum multă vreme, pe domnul profesor Aurel Ardelean, rectorul fondator și președintele Universității de Vest Vasile Goldiș, care a făcut foarte multe atât pentru învățământul românesc, cât și pentru cel din Transilvania și cel băimărean. Un om care a realizat, în mod special, pentru învățământul băimărean, câteva chestiuni care țin de dezvoltarea și deschiderea orizonturilor comunității noastre și a unor oportunități importante, mai ales pentru cei tineri. Cel mai important lucru realizat pentru municipiul Baia Mare, într-o perioadă foarte delicată, post decembristă, a fost acela de a posibilitatea unor oameni, care în perioada comunistă nu au reușit întotdeauna să facă un parcurs universitar, dar și celor tineri, să urmeze studii universitare”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

“Este un moment de mare încărcătură sentimentală și oficială”, a declarat consilierul local Teodor Ardelean, care a elogiat personalitatea lui Vasile Goldiș, dar și activitatea necontenită a profesorului Aurel Ardelean pentru dezvotarea învățământului universitar în România.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul fondator și președintele Universității de Vest “Vasile Goldiș”, a mulțumit primarului și consilierilor locali pentru distincția acordată și a subliniat că este cel mai important titlu pe care l-a primit până în prezent, chiar dacă a fost numit Doctor Honoris Causa la diverse Universități din România și străinătate. “Prin acordarea acestei diplome, văd o recunoaștere a activității de 25 de ani pe care Universitatea de Vest Vasile Goldiș o împlinește în acest an, dintre care 18 ani de existență a filialei din Baia Mare. Îmi exprim bucuria pentru colaborarea excepțională dintre instituțiile noastre, în scopul realizarii învățământului superior din Baia Mare, la înălțimea exigențelor actuale, de înaltă calitate. Dorim să contribuim la câteva proiecte pe care le-am schițat cu domnul primar, dintre care aș aminti realizarea unei grădini botanice, așa cum avem și la Arad și care este una dintre primele trei grădini botanice din țară. Proiecte de mediu și de extragere a resurselor naturale, prin alte metode, nu asemenea celor practicate înainte. Avem în vedere dezvoltarea turismului printr-un proiect pe care l-am început deja, dar și alte proiecte, precum realizarea unei Universități Metropolitane, proiect la care lucrăm împreună cu domnul primar Cătălin Cherecheș, cu Teodor Ardelean și cu ceilalți colegi, care să își aducă aportul la dezvoltarea municipiului Baia Mare”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

În semn de înaltă recunoștință pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității și învățământului superior în Baia Mare, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator și președinte al UVVG, i-a înmânat primarului Cătălin Cherecheș, în numele Senatului Universitar, “Globul de cristal” al Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad.