tarmure.jpgNoul viceprimar al municipiului Bistrita, liberalul Gavril Tarmure, care a fost instalat in functie acum o saptamana, ameninta ca isi va da demisia daca primarul nu ii atribuie responsabilitati clare, in loc sa il puna sa citeasca legislatia in domeniu.
„Primarul Vasile Moldovan mi-a spus ca acestea sunt atributiile mele. Astept sa primesc dispozitia primarului, sa aflu cu ce ma voi ocupa. Daca rolul meu este de lector aici, bineinteles ca nu o sa stau” – a spus Tarmure.

La randul sau, presedintele PNL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Turc, a afirmat ca, daca situatia de la Primaria Bistrita va continua in aceeasi maniera, proaspatul viceprimar va renunta la functie. „Liberalii nu stau pe banul public degeaba. Primaria nu e biblioteca publica” – a comentat Turc.

Primarul Bistritei a declarat, zilele trecute, ca noul viceprimar trebuie sa cunoasca legislatia in domeniu inainte de a primi alte atributii.

Numirea lui Gavril Tarmure ca viceprimar a creat si o disputa privind modificarile aduse Legii administratiei publice locale in urma cu doi ani, cand s-a stabilit ca, daca un consilier ajunge viceprimar, nu isi va pierde calitatea de ales local si va putea vota.

Consilierul local al PNL Dan Molnar, de profesie jurist, sustine ca aceste modificari trebuie aplicate abia din viitorul mandat, insa Prefectura Bistrita-Nasaud nu a dat aviz de legalitate privind desemnarea altui liberal pentru functia de consilier detinuta de Tarmure.