Organizatia municipala a PRM a solicitat dizolvarea Consiliului Judetean, ca urmare a crizei prin care trece institutia.
„Dorim anticipate si promitem ca acest circ interminabil sa nu mai existe”, a declarat liderul organizatiei municipale a PRM, Adrian Popescu. La randul sau, liderul filialei vrancene, Ionel Surugiu, a precizat ca Partidul Romania Mare nu este de acord sa legitimeze niste consilieri judeteni „care au votat pentru interesul propriu si nu s-au gandit nici o clipa la interesul cetateanului”. „Nu spunem ca Oprisan nu a gresit, insa legea nu a fost respectata”, a declarat Surugiu.

Pe 27 septembrie, 22 de consilieri judeteni PNL, PD, PC si PNG-CD au votat eliberarea din functie a presedintelui institutiei, social-democratul Marian Oprisan. Fostul presedinte al CJ Vrancea este acuzat de gestionarea frauduloasa a fondurilor institutiei, achizitionarea fara mandat din partea consilierilor a Complexului „Caprioara”, plata unui avocat personal din banii publici, atitudine jignitoare fata de alesii locali si ziaristi, precum si neaplicarea unor hotarari ale Consiliului Judetean. In luna iunie, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. In acest moment, dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Focsani.