Privatizarea reprezintă o soluţie pentru sistemul de protecţie socială, apreciază conducerea DGASPC Vaslui

Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică, a declarat că se aşteaptă în perioada următoare la o privatizare parţială a sistemului de protecţie socială din judeţ. Acesta a precizat că, deşi în ţara noastră se vorbeşte destul de puţin despre posibilitatea concesionării unor centre care aparţin statului de către investitori privaţi, în viitorul apropiat diverse asociaţii sau fundaţii vor dori să preia anumite instituţii de ocrotire.

“Dacă o parte din centre ar trece în sistem privat, cei care l-ar prelua ar avea anumite obligaţii, în primul rând aceea de a asigura servicii de calitate asistaţilor. Totodată, nu ar putea concedia personal, lucru care este, oricum, imposibil, având în vedere subdimensionarea centrelor. Privatizarea unor asemenea unităţi ar avea numai beneficii. Noi, la această dată, ca instituţie avem un statut deosebit fiind şi unitate de execuţie şi unitate de coordonare. Oricum, privatizarea sistemului de protecţie socială este un lucru de perspectivă, dar cu siguranţă lucrurile se vor mişca altfel şi la noi. Nu putem sta pe loc. În timp, lucrurile se vor aşeza de la sine. Acum cel mai important lucru este să depăşim această criză care ne macină de aproximativ doi ani”, a declarat joi Ionel Armeanu Ştefănică.

Directorul DGASPC Vaslui a adăugat că privatizarea anumitor centre ar degreva bugetul alocat protecţiei sociale din judeţ, aducând un plus de calitate serviciilor oferite de instituţia pe care o conduce. La această dată, potrivit conducerii Consiliului Judeţean Vaslui, aproximativ 35% din bugetul judeţului Vaslui se cheltuie pentru protecţia socială, însă nevoile ar fi mult mai mari. AGERPRES