Primaria municipiului Bacau a decis sa asfalteze in aceasta vara cel putin 16 strazi betonate din oras, concomitent cu modernizarea altor strazi din cartierele marginase.
Pentru aceste lucrari s-au alocat circa 70 de miliarde de lei vechi, licitatia pentru desemnarea firmei care va executa lucrarile fiind organizata pe 4 mai. Licitatia a fost cistigata de societatea PA&CO din Oituz, care va asfalta cele 16 strazi pentru un pret de 18,97 RON/mp. Celelalte doua societati inscrise la licitatie au oferit 20,02 RON/mp, respectiv 25,00 RON/mp.

Majoritatea strazilor avute in vedere sunt betonate si dens traficate, aspecte care conduc la un disconfort major, precum si la o deteriorare accentuata a acestora de la an la an. Odata cu turnarea covorului asfaltic cele doua neajunsuri vor disparea. In plus, covorul asfaltic are si rol de protejare a strazilor, cele mai multe dintre ele deteriorindu-se in urma fenomenelor repetate de inghet-dezghet.
Metoda aleasa este asfaltarea la rece, tehnologie germana testata cu succes anul trecut pe mai multe strazi. Asfaltarea la rece prezinta o multitudine de avantaje dintre care cele mai importante sunt perioada de garantie de minimum doi ani si pretul pe metru patrat de circa cinci ori mai mic decit la asfaltarea clasica. Lucrarile de asfaltare vor incepe in a doua jumatate a lunii mai si sunt estimate a se finaliza in cursul lunii septembrie. Termenul de garantie al lucrarilor este de 24 de luni.