În urma unei investiţii de circa 650.000 de lei, care va fi efectuată din bugetul local, Primăria Târgu Mureş va construi în acest an primul observator astronomic din istoria oraşului, în cel mai înalt punct din oraş, în zona de agrement Platoul Corneşti.

Anunţul a fost făcut de consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, care a menţionat că, la ultima şedinţă a Consiliului Local, a fost aprobată finanţarea studiului de fezabilitate, în valoare de 9.800 de lei, şi fondurile necesare construcţiei observatorului astronomic şi dotării acestuia, de 641.500 lei.

„Departe de aglomeraţia oraşului, un ochi uriaş va cerceta în curând Universul. Aici ne referim la viitorul observator astronomic de la Platoul Corneşti, pentru care în momentul actual se achiziţionează aparatura necesară. Prin realizarea acestei investiţii se oferă posibilitatea de a urmării prin lunetă spectacolul bolţii cereşti, constituindu-se ca un loc al pregătirii în domeniul astronomiei dar şi de recreere atât pentru copii cât şi pentru adulţi”, a arătat consilierul primarului.

Claudiu Maior a subliniat că această investiţie poate oferi posibilitatea desfăşurării orelor pentru elevii din clasele mici, dar şi pentru cei ce au în obiectul de studiu mecanica cerească. AGERPRES