Primul contract de finanţare cu fonduri europene semnat electronic la Consiliul Judeţean Galaţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat electronic, pe 23 martie, contractul de finanţare cu fonduri europene pentru proiectul de amenajare a unei noi zone de agrement la balta Zătun, din apropierea municipiului Galaţi.

Potrivit acestuia, în cadrul proiectului se vor construi nouă căsuţe mai mari decât cele existente, un camping, trei foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii, cinci pontoane pescăreşti, dar se va proceda şi la sistematizarea zonei şi extinderea parcării existente. Proiectul mai prevede şi realizarea instalaţiilor de apă şi canalizare, precum şi a celor de iluminat.

“Este primul contract cu fonduri europene pe care îl semnez electronic. Este o metodă simplă, rapidă şi foarte eficientă, mai ales în această perioadă dificilă, când trebuie să luăm toate măsurile de prevenţie pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. În cadrul proiectului vor fi construite căsuţe, foişoare de diferite dimensiuni şi pontoane pescăreşti. De asemenea, vom amenaja o zonă de camping şi spaţii de joacă pentru copii. Lucrăm deja la partea de achiziţie publică pentru desemnarea unui constructor”, a declarat Costel Fotea.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime şi are o valoare de 2.028.139 de lei.  Baza cu specific pescăresc Zătun, care  are 27 de hectare de luciu de apă, este unul dintre puţinele locuri de agrement din apropierea municipiului Galaţi şi este vizitată anual de zeci de mii de persoane. Tariful pentru o zi de pescuit este de 60 de lei.

La acest moment, Baza de agrement Zătun dispune de 17 căsuţe, 45 de pontoane, şase refugii amenajate în stil tradiţional, 23 de grătare, 15 mese şi 40 de bănci în aer liber, foişoare de observare a faunei şi florei, o zonă de popas pentru relaxare în aer liber prevăzută cu umbrele din stuf, şezlonguri din lemn şi măsuţe, o zonă de plajă şi locuri de joacă. AGERPRES