Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a făcut public faptul că primul autobuz electric, care a ajuns în Brăila pe data de 31 mai, a intrat pe traseu, el urmând să fie „acompaniat de alte 5 sosite recent”, care se află în procedura de înmatriculare, până la finalul anului fiind aşteptate încă 11 astfel de autobuze.

„Încă 5 autobuze electrice noi la Brăila. Primul, sosit pe 31 mai, este deja pe traseu. El va fi acompaniat de celelalte 5 sosite săptămâna trecută, după ce vor fi înmatriculate. Până la finalul anului, vor mai ajunge încă 11 autobuze electrice noi (5 în septembrie şi 6 în decembrie), 17 staţii de încărcare lente şi 7 rapide, tot pe proiecte cu fonduri europene în valoare de 9,6 milioane euro”, a declarat Marian Dragomir.

Autobuzele electrice au capacitatea de transport de 72 persoane din care 24 persoane pe scaune, podea coborâtă, sistem de iluminare şi semnalizare, aer condiţionat, sistem audio-video de informare a călătorilor, indicatoare exterioare pentru trasee, sistem de numărare călători, camere video, sistem automat de taxare şi chiar un sistem USB pentru încărcarea telefoanelor.

„Au fost montate 6 staţii de încărcare lente (4 ore un ciclu de încărcare), vor mai fi livrate încă 11 staţii lente şi 7 rapide (10 minute un ciclu de încărcare). Mulţumim tuturor echipelor implicate în realizarea acestui proiect frumos! La autobuze şi tramvaie am ales culoarea albastră, specifică Dunării şi Municipiului Brăila”, a mai spus primarul Marian Dragomir. AGERPRES