Complexul de agrement Aquapark din fostul oraş miner Baia Sprie va fi dat în funcţiune în 36 de luni din momentul semnării contractului, a anunţat serviciul de comunicare al Consiliul Judeţean Maramureş.

„Durata/perioada de implementare estimată este de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare; 28 de luni de execuţie a lucrărilor de la emiterea autorizaţiei de construire. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 232.142.309 lei”, precizează CJ.

Primul Aquapark din judeţul Maramureş va fi compus dintr-o zonă de agrement exterioară şi interioară, investiţia adresându-se familiilor cu copii, tinerilor cât şi persoanelor în vârstă, dar mai ales turiştilor români şi străini.

Corpul principal va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 16210.9 mp (P+2 Etaje). Toate intervenţiile propuse atât interioare cât şi exterioare, urmăresc facilitatea accesării şi a utilizării spaţiilor şi pentru persoanele cu dizabilităţi (atât motorii, auditive, cât şi vizuale sau lingvistice).

De asemenea, au fost incluse sisteme inovatoare ce utilizează energii regenerabile, pentru alimentarea totală/ parţială cu apă caldă a grupurilor sanitare, dar şi cu energie electrică.

Baia Sprie, fost oraş minier, s-a orientat de mai mulţi ani spre promovarea turismului local şi are în vedere deschiderea unui muzeu al mineritului. AGERPRES