Primele două staţii de încărcare a maşinilor electrice au fost puse în funcţiune pe domeniul public al municipiului Hunedoara, şoferii urmând să achite 1,3 lei pentru un kw de energie alimentat, în condiţiile în care capacitatea de încărcare a echipamentelor este de 11 kw/oră, a informat administraţia locală.

Prima staţie de încărcare electrică este amplasată în parcarea bazinului de înot din municipiul Hunedoara, iar cea de-a doua este situată în Centrul Vechi al oraşului, în imediata vecinătate a unei clădiri ce aparţine primăriei.

„Staţiile sunt cu încărcare lentă, preţul unui kw fiind de 1,3 lei, capacitatea de încărcare fiind de 11kw/h. Doritorii trebuie doar să scaneze codul QR sau codul NFC amplasate pe staţii, să descarce şi să instaleze aplicaţia Monta Ev Charging, după care pot încărca bateriile autovehiculelor”, a precizat Primăria Hunedoara.

Autorităţile locale au dat asigurări că vor sprijini creşterea numărului de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. În acest sens vor fi sprijiniţi atât investitorii interesaţi să amplaseze staţii în mai multe puncte din oraş, dar vor fi dezvoltate şi proiecte cu finanţare europeană în care să fie inclusă această componentă. Un exemplu ar fi ca multe dintre blocurile de locuinţe care vor fi cuprinse în programele de eficientizare energetică cu bani europeni, în următorii ani, să aibă prevăzute şi astfel de staţii de încărcare a maşinilor electrice. AGERPRES