Finanţarea celor patru parcuri industriale, primele din judeţul Maramureş, a îndeplinit punctajul necesar şi va fi asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR) a informat serviciul de comunicare al Consiliului Judeţean Maramureş.

Conform aceleiaşi surse, toate cele patru proiecte depuse întrunesc un punctaj aproape maxim.

„Primele patru parcuri industriale, Târgu Lăpuş, Şomcuta, Fărcaşa şi Baia Sprie, au fost depuse între primele 10 proiecte pe Programul Operaţional Regional vinerea trecută (18 august n.red.) şi toate întrunesc un punctaj de minimum de 90 de puncte, maximum 95 de puncte, ceea ce înseamnă că trec pragul de calitate de 70 de puncte şi rezultă că ele vor fi finanţate prin POR (…) Sigur că va urma perioada de clarificări, de contractare, în care se vor mai face anumite ajustări în aceste proiecte. Cred că vor fi finanţate în integralitate, pentru că ştim foarte bine ce am făcut acolo, nu cred că finanţatorul ne va mai tăia anumite sume”, a spus preşedintele CJ, Ionel Bogdan.

Acesta a mai adăugat că fiecare potenţial investitor va beneficia de granturi de instalare pe teritoriul noilor parcuri industriale din judeţ. AGERPRES