Primele parcometre au fost montate în Galaţi

Primele cinci automate care eliberează bilete pentru parcare, fiecare în valoare de 3.000 euro, au intrat în funcţiune de joi în municipiul Galaţi. Patru dintre parcometre au fost montate deja în zona blocurilor ‘A’ din cartierul Ţiglina 1, iar cel de-al cincilea în centru, în parcarea unui magazin.

Astfel, şoferii care ajung în aceste zone vor trebui să scoată din buzunare 1,3 lei pe oră pentru a staţiona în parcările respective. Ei vor primi un tichet pe care îl vor pune pe bordul maşinii. În caz contrar, aceştia se vor trezi cu roţile blocate, iar pentru deblocare vor trebui să plătească suma de 100 lei.

Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, aceste reguli se vor aplica numai în parcările unde sunt montate respectivele aparate. Ciumacenco a spus că în acest fel se va renunţa la taxatori şi, în plus, locurile de parcare nu vor mai fi blocate o zi întreagă.

‘Montarea parcometrelor va duce cu siguranţă la o folosire mai eficientă a parcărilor. În lipsa lor, erau şoferi care blocau de dimineaţa până seara un loc de parcare. Le convenea să facă acest lucru, în condiţiile în care nu erau taxaţi la oră. În noile condiţii, nu credem că vor mai fi şoferi care să-şi lase la nesfârşit maşinile în zonă, pentru că acest lucru îi va costa’, a declarat viceprimarul municipiului Galaţi. El a precizat că se doreşte amplasarea de parcometre în toate parcările aflate în administrarea Societăţii edilitare de Gospodărire Urbană. AGERPRES