Primăria a anunţat că va monta primele filtre de curăţarea aerului din municipiul Sibiu în parcul din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, de pe bulevardul Corneliu Coposu.

Vom instala în această săptămână 6 filtre speciale care curăţa aerul prin absorbţia unor particule nocive generate de traficul auto. Aceste dispozitive vor fi instalate pe bulevardul Corneliu Coposu, una dintre cele mai tranzitate artere din oraş, creând astfel o perdea de protecţie pentru parcul dintre str. Gimnasticii şi bulevardul Coposu. Dacă proiectul va genera rezultate pozitive, intenţionăm să extindem această soluţie şi în alte zone„, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Potrivit sursei citate, filtrele achiziţionate au formă cilindrică şi vor fi montate în jurul stâlpilor de iluminat public, fiind conectate la reţeaua de electricitate. Acestea vor atrage şi vor reţine prin ionizare particule nocive fine, aflate în suspensie în aer, care dăunează sănătăţii. Filtrele sunt uşor de întreţinut şi sunt confecţionate din materiale rezistente, ceea ce le face durabile.

Pentru a măsura eficienţa acestor filtre, împreună cu acestea au fost achiziţionate şi două staţii de măsurare a calităţii aerului din punctul de vedere al tipului de particule pe care dispozitivele le curăţă. AGERPRES