Primele curse de pe Aeroportul Arad ar putea fi operate începând din iulie

arad_aeroport.jpgPreşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, a susţinut, într-o conferinţă de presă, că proiectul privind reintroducerea Aradului pe harta aeroporturilor internaţionale se află în grafic, atât în ceea ce priveşte modernizarea Aerogării, cât şi negocierea unor curse ce urmează să fie operate de grupul “Join Airlines”, din Olanda, care a semnat la începutul anului un contract în acest sens cu instituţia aeroportuară.

“Operatorul estimează că primele bilete vor fi puse în vânzare în cursul lunii aprilie, urmând ca primele curse să fie operate cel mai probabil din luna iulie. Lucrările de modernizare ale Aerogării se desfăşoară conform graficului, fiind finalizate la această dată în proporţie de circa 90%. Practic, Aeroportul Arad este foarte aproape de a putea opera curse aeriene. Din întreaga lucrare au mai rămas de montat doar dotările necesare”, a declarat Adrian Ţolea.

Bernard Jacobs, preşedintele companiei “Join Airlines”, a dat asigurări că preţul biletelor va fi unul accesibil pentru arădeni. “Cursele ce vor fi operate de pe aeroportul arădean vor avea ca destinaţie Verona, Stuttgart şi Viena, respectiv Bucureşti, spre Capitală urmând să fie operate 6 curse pe săptămână. O cursă interesantă pentru arădeni – şi nu numai – ar putea fi cursa Arad-Viena, capitala Austriei reprezentând nu doar o destinaţie atractivă în sine, ci şi pentru că oferă o gamă largă de conexiuni spre alte destinaţii din întreaga lume”, a spus preşedintele companiei “Join Airlines”.

Acesta a mai spus că Aeroportul din Arad are nevoie de o cursă zilnică spre capitala ţării deoarece “Aradul are propria piaţă, propriul potenţial şi s-a considerat că poate fi competitiv spre această destinaţie”. “De asemenea, Germania este o piaţă importantă din prisma conexiunilor economice pe care Aradul le are în partea de sud, prin firmele germane care îşi desfăşoară activităţi în acest judeţ, Stuttgart fiind o destinaţie extrem de solicitată. Acelaşi lucru îl putem spune despre zona de nord a Italiei, acolo unde traficul etnic există, în condiţiile în care mulţi cetăţeni români lucrează şi trăiesc în Italia. De asemenea, se derulează negocieri pentru ca să operăm cel puţin o cursă pe săptămână pe aeroportul din Barcelona, Spania, zonă în care trăiesc foarte mulţi români”, a afirmat Bernard Jacobs.
Potrivit Jacobs, o oportunitate pentru Aeroportul Arad ar fi inclusiv organizarea de curse charter. Aeronavele ce vor fi operate pe Aeroportul Arad au capacitate de 50 şi respectiv, 110 locuri. AGERPRES