Primele blocuri reabilitate din sectorul 1, finalizate pana la 15 iulie

Primaria sectorului 1 al Capitalei continua lucrarile de reabilitare termica a blocurilor din sector, incluzand in program alte 25 de imobile. Pana in prezent, la 40 de blocuri din sectorul 1 au fost amplasate schelele.

Termenul de executie al lucrarilor de reabilitare este de 60 de zile de la inceperea lucrarilor, astfel incat, la jumatatea lunii iulie, Primaria va finaliza reabilitarea termica la primele imobile din sector. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, verifica in permanenta stadiul lucrarilor, pentru a se asigura ca sunt respectate graficul de lucru si solutia tehnica impusa de proiectant.

De asemenea, pe parcursul lucrarilor de reabilitare termica, locatarii sunt consultati cu privire la variantele cromatice pentru fatadele blocului, odata ce reabilitarea va fi finalizata. Potrivit programului de investitii pentru anul in curs, 85 de blocuri din cartierele Aviatiei, Baneasa, Calea Grivitei, Nicolae Titulescu, Ion Mihalache si Bucurestii Noi vor fi reabilitate termic. La aceste cladiri a fost deja finalizata, in cursul anului 2008, documentatia de audit energetic (procedura care determina solutia tehnica si costurile necesare pentru anveloparea blocurilor).

Costurile reabilitarii termice sunt suportate din bugetul local al sectorului 1 si de la bugetul de stat. Preluarea finantarii cheltuielilor se face numai la acele asociatii de proprietari care aproba, cu votul majoritatii membrilor adunarii generale a proprietarilor, decizia de interventie si semneaza conventia-cadru cu coordonatorul programului anual pentru derularea, in conditiile legii, a actiunilor pentru reabilitarea termica a cladirii. Pana in prezent, au fost incheiate aproape 300 de conventii-cadru cu asociatiile de proprietari din sector pentru inceperea programului de reabilitare termica a blocurilor.

”Obiectivul principal asumat in acest mandat este cresterea calitatii vietii pentru locuitorii sectorului 1. Un bloc reabilitat nu inseamna numai confort termic, ci si un aspect urbanistic placut. Primaria si-a respectat angajamentul fata de locuitorii zone noastre administrative, alocand sumele necesare pentru realizarea acestui proiect inceput anul trecut”, declara edilul sectorului 1, Andrei Chiliman.