Primăria municipiului Sibiu a anunţat că va cumpăra primele autobuze electrice, urmând să achiziţioneze şi autobuze ecologice.

„În luna martie 2018 Primăria Sibiu a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în baza căruia acest minister va achiziţiona din fonduri UE un număr de 9 autobuze electrice cu o lungime de 12 m pentru Sibiu. În primă fază se va semna un protocol între Primăria Sibiu şi MDRAP, Consiliul Local Sibiu urmând să se exprime asupra acestuia în şedinţa din 26 iulie. După obţinerea finanţării, Ministerul va face achiziţia propriu-zisă, iar Primăria Sibiu va semna contractul cu furnizorul. Cele 9 autobuze electrice vor fi însoţite de 9 staţii de încărcare lentă (peste noapte) şi 3 staţii de încărcare rapidă. Autobuzele vor circula pe traseul 5 (Valea Aurie – Gară) şi pe traseul 13 (Gară – Dumbrava/Muzeul Astra)”, se arată în comunicat.

De asemenea, Tursib a achiziţionat 55 de autobuze cu motoare EURO 6 din creditul contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, contractele de furnizare fiind deja semnate. Primăria Sibiu are în curs o procedură pentru achiziţia a 10 autobuze cu motoare EURO 6, de 12 metri, cu trei uşi, pentru pasageri şi 92 de locuri pe scaun şi în picioare. Procedura a fost mult întârziată de contestaţiile depuse în repetate rânduri.

„De asemenea, Primăria Sibiu pregăteşte achiziţia a încă aproximativ 40 de autobuze ecologice. Proiectul se va depune în acest an pentru obţinerea de fonduri europene, valoarea estimată a proiectului fiind de aproximativ 20 milioane euro. Municipalitatea va achiziţiona şi 5 microbuze electrice pentru transportul în centrul istoric, finanţarea urmând să se solicite tot în acest an, din fonduri europene (aproximativ 2 milioane euro). Astfel, după achiziţionarea tuturor acestor autobuze, parcul auto al societăţii de transport public va număra aproximativ 120 de autobuze noi, faţă de cele 105 din parcul învechit existent”, potrivit celor de la Primăria Sibiu. AGERPRES