Primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu (foto), se va afla in cursul zilei de 20 ianuarie la ministerele Administratiei si Internelor si Integrarii Europene.
„La sediul MIE voi discuta despre proiectul Soseaua Ocolitoare a Zalaului, care a fost declarat eligibil pentru finantare. Vom aborda aspectele care privesc prima etapa a proiectului, si anume aceea de evaluare in teren”, a declarat Radu Capilnasiu. Saptamana viitoare, la Zalau se va afla firma de consultanta care va face o evaluare in teren a proiectului. Primarul Capilnasiu a estimat ca in partea a doua a acestui an va avea loc si licitatia pentru stabilirea constructorului. Pe de alta parte, agenda deplasarii la Bucuresti include si o discutie a primarului Capilnasiu cu reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, in vederea analizarii posibilitatii de finantare a lucrarilor de reabilitare a retelelor de distributie a agentului termic.

Anul trecut, Guvernul Romaniei a alocat 30 de miliarde de lei pentru aceste lucrari. Radu Capilnasiu a declarat ca va discuta si despre un posibil sprijin financiar acordat municipiului pentru retehnologizarea Uzinii Electrice.