Primarul UDMR din Sfantu Gheorghe cere suspendarea viceprimarului PCM

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR) vrea suspendarea din functie a viceprimarului Balint Jozsef (Partidul Civic Maghiar), pe motiv ca formatiunea politica din care acesta face parte ii obstructioneaza proiectele.

Primarul Antal Arpad a declarat joi, ca saptamana viitoare va propune Consiliului local suspendarea din functie a viceprimarului, caruia luna trecuta i-a solicitat sa-si dea demisia de onoare.

Primarul nu s-a ferit sa recunoasca faptul ca relatia dintre el si consilierii Partidul Civic Maghiar (PCM) s-a inrautatit in ultimele luni, pentru ca acestia ”fac opozitie in timp ce se afla la guvernare in plan local” si ii obstructioneaza proiectele. ”Eu nu le-am cerut sa puna nici macar o caramida la cele zece puse de mine, dar sa ma lase sa lucrez. Au un viceprimar, pe care l-am cooptat in echipa, dar ei se comporta de parca ar fi in opozitie”, a declarat Antal Arpad.

Primarul a anuntat inca de luna trecuta ca daca Balint Jozsef nu isi va da demisia de onoare, atunci va solicita Consiliului local suspendarea acestuia din functie. In opinia primarului, postul ar putea ramane vacant, pentru ca poate lucra la fel de bine si cu un singur viceprimar.

Viceprimarul Balint Jozsef a declarat ca relatia sa cu primarul nu se mai poate numi demult una de “colaborare”, iar problema lui Antal Arpad este ca PCM nu vrea sa-i “fie complice” in jocurile pe care le face, prin urmare vrea sa scape de “un partener incomod”. ”Noi nici pana acum nu am fost confortabili pentru UDMR si vor sa scape de noi pentru ca nu acceptam sa fim complici”, a declarat viceprimarul Balint Jozsef.

UDMR are 8 reprezentanti in forul alesilor locali, cu unul mai putin decat PCM, deci pentru a obtine majoritate absoluta ambele partide au nevoie de voturile celor patru consilieri din cadrul Aliantei Romanesti (PSD, PD-L si PNL). AGERPRES