robu_nicolae4.jpgPrimarul Nicolae Robu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a luat decizi mutării sediului Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului Municipal Timişoara într-un spaţiu care aparţine municipalităţii. “Decizia este luată, urmează ca un proiect de hotărâre de consiliu local conceput în acest sens să fie supus spre aprobarea consiliului în proxima şedinţă. Doresc să găsesc o soluţie pentru mutarea Clinicii de Dermatologie şi pentru a pune la dispoziţie acea clădire găzduirii tuturor centrelor diplomatice şi culturale străine ce-şi desfăşoară activitatea în Timişoara, dar şi unui Centru pentru Tineret”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Noua locaţie în care municipalitatea vrea să mute Dermatologia este situată în Complexul Studenţesc, iar responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş spun că acolo vor fi condiţii mult mai bune, întrucât vor putea fi cazaţi câte 2-3 pacienţi într-un salon, nu câte 8 cum este acum, iar clădirea este mult mai nouă şi mai sigură, urmând să fie dotată cu toate utilităţile necesare specifice.

Potrivit primarului, Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal a deliberat şi a aprobat cu unanimitate de voturi mutarea Clinicii de Dermatologie. “Pentru Timişoara este extrem de important să găzduiască Centrele Culturale Francez şi German, Institute Culturale ale Franţei şi Germaniei, să găzduiască consulate ale acestor ţări, dar şi ale cât mai multor alte ţări europene şi de pe alte continente. Vreau ca această dimensiune a Timişoarei, de oraş în care sunt prezente misiuni culturale şi diplomatice ale cât mai multor ţări, să fie una consistent”, a spus Robu.

În schimb, Caius Solovan, şeful Clinicii Universitare de Dermato-Venerologie Timişoara, a precizat, luni, că medicii nu sunt de acord cu intenţiile primarului şi ameninţă cu proteste. “Bineînţeles că vor fi forme de protest, categoric. Ce este şi ce se poate face, vom face. Dacă Timişoara are nevoie de o clinică universitară de dermatologie, atunci trebuie să ne susţină formele de protest. (…). La un moment dat, putem vorbi şi de suspendarea activităţii, se ia în discuţie orice variantă de protest la care putem apela”, a declarat Solovan. AGERPRES