robu_nicolae2.jpgTimişorenii vor plăti taxe şi impozite la nivelul celor din anul precedent, dacă Guvernul Ponta va emite o Ordonanţă prin care să nu oblige autorităţile locale să le indexeze.

Primarul Nicolae Robu a declarat că este un adept al fiscalităţii reduse, dar actuala legislaţie îl obligă să indexeze taxele şi impozitele cu 16,5%. ”Deocamdată, indexarea taxelor şi a impozitelor locale cu 16,5% este impusă de lege, pe cale de consecinţă, trebuie aplicată. Dacă Guvernul va schimba legea prin Ordonanţă de Urgenţă, lăsând decizia la latitudinea autorităţilor locale, eu, personal, voi opta pentru păstrarea constantă a acestor taxe şi impozite, pentru că sunt un adept al fiscalităţii reduse”, a declarat, luni, Nicolae Robu.

Aleşii locali au hotărât la finele anului trecut indexarea cu 16,5% a acestor obligaţii fiscale locale, în concordanţă cu legislaţia în vigoare. Municipalitatea timişoreană şi-a reluat activitatea, luni, iar contribuabilii sunt obişnuiţi să-şi plătească obligaţiile la bugetul local din prima zi lucrătoare a anului, dar nu ştiu precis cât trebuie să plătească. Finanţele locale au încasat în anii trecuţi, în prima zi, sume ce depăşeau trei sute de mii de lei, de la circa o mie de timişoreni.
Potrivit directorului Direcţiei Economice a Primăriei Timişoara, Adrian Bodo, în evidenţele fiscale ale municipalităţii există circa 400.000 de contribuabili. De obicei, până la 31 martie, aproape jumătate dintre aceştia îşi achită impozitele, mulţi dintre ei grăbindu-se să plătească obligaţiile în acest interval, deoarece beneficiază de un bonus de 10%. AGERPRES