Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că realizarea Pasajului Solventul a ajuns în faza de licitaţie pentru execuţie, începerea lucrărilor fiind tergiversată aproape trei ani din cauza unor probleme cu proprietarul unei mici porţiuni din terenul necesar realizării proiectului.

„Săptămâna viitoare, Direcţia Edilitară Drumuri şi Poduri din cadrul primăriei va trimite la Serviciul de Achiziţii Publice documentaţia în vederea organizării licitaţiei pentru angajarea firmei care să execute lucrarea. Dăm drumul proiectului, pe teren”, a declarat primarul într-o conferinţă de presă.

Proprietarul privat al terenului a donat către municipalitate aproape 700 mp necesari proiectului, iar donaţia terenului respectiv a fost votată de aleşii locali. Întreaga investiţie va costa peste 30 de milioane de euro, banii provenind din fonduri europene.

În primăvara anului trecut, primăria a depus cel mai amplu proiect de infrastructură mare din Timişoara, care presupune construirea unui pasaj subteran în zona fostei fabrici Solventul, care va fi traversată la suprafaţă de nouă linii de tren şi prin care se va crea o nouă conexiune între partea de nord şi cea de sud- sud-vest a municipiului.

Potrivit primarului Nicolae Robu, „proiectul prevede reabilitarea liniei de tramvai şi a tramei stradale de pe Calea Bogdăneştilor, de la intersecţia cu bulevardul Cetăţii până la calea ferată Solventul, unde se va face ulterior joncţiunea cu strada Gării. La ieşirea din Pasajul ‘Solventul’ vom avea un sens giratoriu din care o ramificare va fi spre Canalul Bega spre noul pod ‘Solventul’, care va realiza o nouă legătură extrem de importantă între partea de sud- sud-vest cu cea de nord a oraşului. Se va ajunge la o nouă arteră de circulaţie în oraş, care acum nu există”. AGERPRES