Primarul Timișoarei este supărat pe salariaţii Direcţiei Fiscale, care care vor salarii mai mari

Primarul Nicolae Robu a declarat că este nemulţumit de faptul că salariaţii Direcţiei Fiscale a Primăriei Timişoara ar fi “pus presiune” asupra sa şi a Consiliului Local, pentru a li se majora salariile.
“Sunt supărat (pe cei de la Direcţia Fiscală, n.red.), pentru că au pus o presiune asupra Consiliului Local şi asupra mea, pentru a li se majora salariile, în condiţiile în care ei aveau salariile sensibil mai mari decât orice altă categorie din Primăria Timişoara, care fac munci comparabile”, a afirmat Robu.
Primarul spune că el nu doreşte să creeze “precedente periculoase de majorări de salarii prin presiune politică”, cu atât mai mult cu cât, susţine Robu, salariaţii Direcţiei Fiscale “nici nu îndeplineau condiţiile de majorare” . “Am asistat la o mascaradă de Consiliu Local, când s-a dorit ca, prin presiune politică, să fac o ilegalitate”, a afirmat, în context, edilul.

El a precizat că salariul mediu brut de la Fisc este de 4 192 de lei lunar. “Domnul Adrian Bodo (şeful Direcţiei Fiscale a Primăriei Timişoara, n.red.) vine şi spune, când îmi cere majorarea salariilor, că de fapt are un disponibil; îl măreşte faţă de cât este în realitate, ca să îndeplinească condiţia legală, dar se contrazice, pentru că dacă împărţim suma (prezentată de Bodo, n.red) la 155 de angajaţi, cota este alta. Şi atunci, ei se revoltă că nu vreau să le măresc salariile şi mă ameninţă pe mine cu plângeri penale”, a explicat primarul. În opinia primarului, gestul lui Adrian Bodo este un act de indisciplină care trebuie sancţionat.

Pe de altă parte, Robu este supărat pe Administraţia Fiscală a Primăriei Timişoara şi pentru faptul că a trimis circa 80 000 de scrisori cetăţenilor care au restanţe la plata impozitului, inclusiv pentru sume derizorii. “Am înţeles şi că scrisorile erau formulate în termeni nerespectuoşi faţă de cetăţeni. Unii cetăţeni se plâng că stau la cozi să-şi plătească dările, datorită proastei organizări din Direcţia Fiscală, iar ei vor majorare de salarii. Nu le ajunge că ei câştigă, oricum, mai mult decât oricare angajat din orice structură a primăriei. E o limită în toate”, a conchis Nicolae Robu. AGERPRES