Primarul Dominic Fritz a declarat că va respecta întotdeauna dreptul persoanelor de a protesta, dar această libertate să fie însoţită de responsabilitate, după ce un grup de cetăţeni, majoritatea fără mască, au mărşăluit după miezul nopţii de duminică în Timişoara, pe un traseu care a inclus şi locuinţa sa, cerându-i demisia şi oprirea carantinării municipiului.

Edilul afirmă că nu se va lăsa intimidat de astfel de manifestări. „Am respectat şi voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timişoara, oraşul libertăţii. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel naţional pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor şi terorizarea unui întreg oraş, în miez de noapte. Este evident pentru toată lumea că prin acţiunea de noaptea trecută, desfăşurată concomitent în mai multe oraşe din ţară, s-a încercat provocarea şi intimidarea cetăţenilor, după un an de sacrificii”, afirmă Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

Edilul susţine că ştie faptul că încrederea pe care a primit-o de la timişoreni pentru a le deveni primar „a deranjat multe grupuri de interese”, iar transparenţa actului administrativ la care se lucrează în prezent în Primăria Municipiului Timişoara îi sperie pe mulţi.

„Rezultatul: aceiaşi oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timişoara, s-au adunat noaptea trecută în faţa casei mele, pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida. Aceste persoane nu îşi doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de nişte extremişti care declară public că doresc libertate pentru toţi, dar în acelaşi timp, promovează un discurs violent, xenofob şi antieuropean, adică profund anti-timişorean. Nu, Timişoara nu-i a lor. Desigur, este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel naţional. Dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspiraţiei, nici prin atacuri personale. O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanţare, prin purtarea măştii şi prin vaccinarea masivă”, detaliază Fritz.

Primarul remarcă faptul că rata de infectare la Timişoara a început să scadă, iar judeţul Timiş are acum şansa de a deveni primul din ţară în care se realizează imunizarea colectivă.

„Este momentul să arătăm prin acţiunile noastre că Timişoara este acel oraş unde bunul simţ şi raţiunea şi-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc şi divizează nu îşi au locul”, încheie Dominic Fritz. AGERPRES