Primarul Sucevei este sceptic în privinţa cererilor de reabilitare termică a blocurilor cu bani europeni

lungu_ioan1.jpgPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat presă, că este rezervat în privinţa solicitărilor din partea populaţiei privind reabilitarea termică a blocurilor cu fonduri europene. El a anunţat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a lansat primul apel de proiecte pentru prioritatea de investiţii 3.1A prin POR 2014-2020 pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale, dar a menţionat că aşteaptă apelul pentru partea de program ce prevede creşterea eficienţei energetice a clădirilor instituţiilor, fiind de notorietate ideea sa mai veche de reabilitare termică a clădirii primăriei.

Lungu a arătat că pentru reabilitarea termică a blocurilor finanţarea europeană este de 60%, iar cea locală de 40%, din care 25% proprietarii şi 15% primăria. Primarul Sucevei a precizat că s-au schimbat şi condiţiile în care se aprobă astfel de proiecte, fiind necesar doar ca două treimi dintre locatarii unui bloc să fie de acord cu reabilitarea termică, iar primăria poate acorda sprijin familiilor defavorizate.

Pe de altă parte, Lungu a spus că municipalitatea mai are de recuperat de la asociaţiile de proprietari bani, după ce au fost reabilitate termic zece blocuri printr-un program guvernamental.

În opinia lui Lungu, suma de recuperat, 50.000 lei, nu este mare, dar reprezintă “un semnal faţă de acest gen de proiecte”. AGERPRES