Toate şcolile din municipiul Suceava ar putea reveni la sistemul centralizat de încălzire de anul viitor, dacă preţurile la gaz se vor menţine la nivel ridicat, a declarat primarul Ion Lungu.

Ediul sucevean a avut o întâlnire cu toţi directorii de şcoli şi contabilii şefi de la unităţile de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal, iar tema principală abordată a fost funcţionarea acestora din punct de vedere energetic în acest sezon rece.

El a spus că a avut discuţii despre realizarea de economii la cheltuielile cu energia electrică şi gazul metan, dar şi despre posibilitatea de a se reveni la sistemul centralizat de încălzire în cazul în care nu se reglementează situaţia privind preţul gazului metan.

„Am cerut şcolilor să renunţe, unde este cazul, la contractele pe care le au pentru închirierea unor spaţii, în condiţiile în care consumurile energetice sunt mai mari decât sumele ce se încasează din închirieri (…) Nu se pune problema să restricţionăm activitatea la şcoli, dar nici nu putem consuma din punct de vedere energetic fără număr pentru că plăteşte primăria. Am convingerea că reprezentanţii şcolilor au înţeles corect mesajul primăriei”, a afirmat primarul Ion Lungu. AGERPRES