Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a reiterat vineri necesitatea înfiinţării unui serviciu centralizat de ridicare a maşinilor care să fie în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, dar numai după ce se vor finaliza proiectele de amenajare a mai multor parcări.

„Vreau întâi să-mi duc la bun sfârşit planul pe care mi l-am propus, acela de amenajare a parcărilor. Întâi construieşti şi după aceea ordonezi”, a explicat Oprescu.

În opinia sa, CGMB ar trebui să adopte o hotărâre de înfiinţare a unei unităţi centralizate, care să-i fie subordonată, pentru a putea controla fenomenul de ridicare abuzivă a maşinilor.

„Nu este corect ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului. Consiliul s-a opus, a făcut tot ce a putut să lase la îndemâna celor din sectoare să funcţioneze aceste firme de ridicat maşinile. Unii s-au obrăznicit rău de tot, s-au dus pe sume imense, omul este total nemulţumit. Aceste firme sunt făcute pentru a se putea păstra disciplina rutieră: unii lasă maşinile pe colţuri, blochează trotuarele etc. Sunt convins că s-au făcut şi abuzuri. Am contestat hotărârile care au fost date la vremea respectivă”, a conchis Oprescu. AGERPRES