oprescu_sorin_.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a raspuns, pe 29 septembrie, mai multor interpelari facute in plenul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti de catre consilierii municipali ai PD-L, acuzand lipsa unor indatoriri de serviciu comise de o parte din directorii executivi din Primaria Capitalei.

El a subscris nemultumirilor consilierilor generali, potrivit carora sedintele nu sunt bine pregatite, admitand ca nu exista o comunicare buna intre reprezentantii Primariei si cei ai CGMB, in comisiile de specialitate.
Potrivit acestora, este vorba, in principal, despre intarzierea transmiterii la mapa consilierilor a unor proiecte de hotarare care ar urma sa fie supuse dezbaterii CGMB, netransmise acestora cu buna stiinta de anumiti angajati ai municipalitatii. Oprescu a mentionat ca nu va mai tolera asemenea comportamente din partea subalternilor, chiar daca va fi nevoie sa schimbe personalul existent cu un altul, poate cu mai putina experienta.

Pe de alta parte, primarul general, asaltat cu intrebari din partea consilierilor democrat-liberali, a subliniat ca daca discutiile din CGMB vor continua in acelasi ritm – in sedinta de luni peste doua ore au fost rezervate discutiilor si polemicilor cu tenta usor politica – o sa raporteze public bucurestenilor ce a facut si ce are de gand sa faca.

„Niciodata nu o sa intru in jocul acesta al dvs. In virtutea a ceea ce avem de facut este bine sa intram intr-o normalitate educationala”, a afirmat Oprescu. Solicitat sa dea explicatii in privinta „haosului” existent pe strazile Capitalei din cauza unor lucrari aflate in derulare, edilul-sef a precizat ca va veni cat de curand in fata consilierilor cu un raport clar despre situatia lucrarilor si contractelor municipalitatii, dupa ce va finaliza bilantul acestora.

Oprescu a mai afirmat in fata consilierilor ca nu se va speria de nicio amenintare pe care o va primi din partea anumitor persoane, desi asupra sa sunt multe presiuni. „Eu sunt vaccinat domnilor de treburi de genul acesta. Am verificat, sunt multe proiecte care au fost discutate cu unii si cu altii, inca din 2003, pentru a se derula intr-un anume fel. Am promis ca incerc sa ii opresc. Nu ma opreste nimeni. Urmeaza si partea a doua a raportului meu, o sa va spun cine a dat autorizatii acolo unde mai vedeti ceva in neregula. Nu m-am luat dupa cei care au venit sa imi toarne si nu sunt de la PSD acestia. Am vrut o analiza reala”, a adaugat primarul general.