Primarul Sibiului spune ca nu va concedia oameni

johannis_klaus_.jpgPrimarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca nu va disponibiliza pe niciunul dintre cei 190 de functionari ai primariei, dar ca este dispus sa lucreze de acasa pentru primarie, in concediu fara plata, daca guvernul va decide in acest fel.

“Eu nu am de gand sa fac disponibilizari la primaria municipiului Sibiu, insa despre concediul fara plata – este o masura discutabila. Daca asta este singura masura pe care a gasit-o guvernul, vom vedea cum isi imagineaza punerea in practica”, a precizat Iohannis.

Acesta a spus ca din cele 273 de posturi din Primarie, doar 190 de posturi sunt ocupate in prezent, iar 83 de posturi sunt vacante. “Suntem sub personalul optim, despre disponibilizari nici nu vreau sa vorbesc”, a spus Iohannis.

Edilul-sef al Sibiului crede ca trimiterea acasa a bugetarilor in fara plata sau concedierea lor nu rezolva criza. Iohannis este pentru restructurarea sistemului, prin desfiintarea prefecturilor si a directiilor judetene. “Cu Directiile, din punctul meu de vedere, s-ar putea desfiinta aproape toate, fara nicio paguba si atributiile sa fie preluate de primarie, consiliul local si de consiliul judetean. Prefectura sa se desfiinteze, ar fi o varianta. Atunci am vorbi de o restructurare reala, fiindca o data si o data trebuie sa ne hotaram si in Romania daca vrem sa avem de-a face cu o descentralizare sau cu o recentralizare”, a spus Iohannis.

Primarul sibian nu crede ca Romania va iesi din criza anul viitor, din cauza ca, la noi, inca se cauta masurile anticriza. “Eu cred ca aceste semne, de revigorare a economiei, vor aparea la noi mai tarziu. Nu cred ca in 2010 vom avea semne de revigorare”, este de parere Iohannis.