johannisklaus.jpgPrimarul municipiului Sibiu şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că nu consideră necesară, acum, regionalizarea ţării, fiind mult mai urgent de rezolvat alte probleme.

„La noi, în republică, dacă vine cineva cu o astfel de temă, atunci nu se vorbeşte decât de asta, de parcă restul problemelor s-ar fi rezolvat. Nu cred că s-au rezolvat aceste probleme şi nici nu cred că se vor rezolva. (…) Eu sunt deschis la discuţii, dar nu de acest tip”, a spus Iohannis.

Acesta crede că regionalizarea nu se va face acum, pentru că „există interese enorme în joc şi cei de la Putere vor avea probleme în interiorul partidului”, pentru că vor pierde mii de posturi în teritoriu, prin desfiinţarea multor instituţii unde sunt oamenii lor.
Iohannis spune că o eventuală regionalizare a României în niciun caz nu ar trebui să se facă prin asumarea răspunderii.

„Reorganizarea se face prin lege. Asumarea răspunderii mi se pare o variantă foarte proastă pentru aşa ceva. Nu cred că este obligatoriu referendumul pentru reorganizare”, a precizat Iohannis. Primarul sibian apreciază că o eventuală regionalizare a ţării va afecta judeţul Sibiu, care astfel va pierde Consiliul Judeţean, condus în prezent de reprezentantul FDGR Martin Bottesch.

„Cea mai importantă pierdere pentru judeţ ar fi Consiliul Judeţean. Mai puţin importante sunt mai multe. Dacă se pierde rangul de judeţ, atunci pierderile sunt destul de mari. Sunt pierderi în poziţii, sunt pierderi în lobby”, a afirmat Iohannis. Acesta a arătat că exprimă o opinie personală, nu cea a Forumului pe care îl conduce. Conducerea FDGR-ului nu s-a întrunit încă pentru a lua poziţie vizavi de posibila regionalizare a ţării. AGERPRES