Primarul si viceprimarul orasului Pancota au trecut la PD

Dupa ce au demisionat din Partidul Social Democrat, primarul si viceprimarul orasului Pancota, Iosif Retter si, respectiv, Ioan Pancotan, s-au inscris in Partidul Democrat. Potrivit lui Iosif Retter, plecarea sa din PSD este cauzata de demisia din functie a fostului lider PSD Arad, Dimitrie Musca, acelasi motiv determinandu-l si pe viceprimarul Pancotan sa i se alature.
Au decis, de asemenea, sa paraseasca partidul condus de Mircea Geoana si cei 11 consilieri locali, acestia urmand sa decida, fiecare in parte, spre ce partid se vor indrepta. Se pare, insa, ca un alt motiv pentru care cei doi edili-sefi ai orasului Pancota au decis sa faca acum acest pas ar putea fi si faptul ca, potrivit Legii Alesilor Locali, persoanele care doreau sa isi schimbe partidul mai aveau foarte putine zile la dispozitie.

Potrivit unor surse din PD, in zilele urmatoare va fi anuntata oficial si trecerea unui alt primar PSD in tabara “democratilor”. Este vorba de primarul orasului Curtici, Nicolae Aanitei, inregimentarea acestuia in PD urmand sa ridice numarul primarilor democrati la 36, in conditiile in care in 2004, imediat dupa alegerile locale, numarul acestora era de numai 23.