Primarul Sectorului 6 vrea ca amenajarea zonei Lacul Morii să înceapă în acest an

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a afirmat că intenţionează ca lucrările de execuţie aferente proiectului de amenajare peisagistică a zonei Lacul Morii să înceapă în acest an. “Intenţia noastră este ca în acest an să începem lucrările. Sper să nu vină tot felul de contestaţii şi să nu fie decalat prea mult acest termen”, a spus Gabriel Mutu la finalul unei dezbateri publice dedicate acestui proiect, care a avut loc la sediul primăriei.

Proiectul, lansat în dezbatere publică pe 16 ianuarie de Primăria Sectorului 6, cuprinde două zone: insula propriu-zisă şi zona de promenadă. Pe insulă, cu o suprafaţă de 34.000 de metri pătraţi, va fi amenajată o plajă artificială (două treimi din insulă), o zonă de restaurante, loc de joacă pentru copii, terenuri de minifotbal, baschet, volei pe nisip. Partea de promenadă, cu o lungime de 2.200 m şi o lăţime de 6 m, va avea o pistă de alergat, zona de promenadă propriu-zisă şi o zonă cu mobilier urban. Peluzele înclinate de pe lungimea zonei de promenadă vor fi prevăzute cu arbuşti ornamentali.

De asemenea, pista pentru biciclişti, aflată în prezent în partea de sus a digului, va fi mutată la baza digului. Primarul a precizat că pe plajă vor fi amplasate multe duşuri, accesul în apă nefiind permis. “În momentul în care Apele Române vor scoate la licitaţie luciul apei, anunţăm că Primăria Sectorului 6 va fi prezentă pentru a prelua acest luciu al apei. (…) Până în acest moment nu putem avansa o astfel de propunere, Ne dorim să avem şi agrement acolo, dar acesta trebuie să fie, în primul rând, sigur”, a adăugat Mutu în cadrul dezbaterii.

Potrivit primarului, va exista acces la internet, sistemele de iluminat vor fi moderne şi cele de irigare – automatizate. Toată lungimea zonei de promenadă va fi protejată cu o balustradă de protecţie luminată.

“Din păcate, Insula Lacului Morii şi toată zona au fost promise cetăţenilor mai bine de 12 ani. Oamenii nu mai au răbdare. Îşi doresc ca lucrurile să se întâmple. Vor ca acea zonă să fie modernizată şi redată cetăţenilor pentru petrecerea timpului în aer liber. Valoarea proiectului pentru Insula Lacului Morii şi zona de promenadă se ridică la aproximativ 40 de milioane de lei. Vom scădea din valoare pentru că vom reduce numărul arbuştilor ornamentali de pe zona înclinată a digului artificial. De asemenea, zona de restaurante, a cărei amenajare este inclusă în costul proiectului, pentru care noi asigurăm infrastructura, energie electrică, apă, canalizare, se va scoate la licitaţie şi cine va câştiga licitaţia va investi în amenajare. Şi de acolo vom avea o reducere importantă de bani”, a mai spus primarul.

El a precizat că cei care au propuneri de îmbunătăţire a proiectului pot depune soluţiile la primărie, acestea urmând a fi analizate pentru o eventuală includere în proiect. AGERPRES