Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, se declară un susţinător al proiectului legii Capitalei, promovat de deputatul Vasile Gherasim.

”Legea urmează modelul celor din Praga, Viena, Paris sau Barcelona. Ca primar, cred că pot să-mi recâştig şi al treilea mandat, dar ca bucureştean cred că oraşul are nevoie de un singur buget consolidat”, a declarat edilul sectorului 6, potrivit unui comunicat transmis marţi.

El a amintit că a susţinut încă din 2004 necesitatea schimbării sistemului administrativ al Capitalei, „astfel încât să nu mai existe şapte bugete, şapte primari, şapte consilii şi şapte strategii diferite de dezvoltare”. Potrivit lui Poteraş, este nevoie de un proiect legislativ care să asigure coerenţă, eficienţă şi uniformitate în dezvoltarea Capitalei, astfel încât bucureştenii, indiferent de zona în care stau, să se simtă într-un oraş european.


Potrivit sursei citate, prin noul proiect se propune ca Bucureştiul să fie condus de un primar general şi un consiliu general, să aibă un singur buget, iar primarii de sector să fie numiţi dintre consilierii generali. AGERPRES