Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, va cere Consiliului local să propună Consiliului de Administraţie al Economat SRL un audit extern privind modul de achiziţie a tabletelor pentru elevi şi destituirea directorului general, pe motiv că refuză să distribuie peste 30.000 de astfel de dispozitive.

Nu îmi dau seama dacă este vorba de un blocaj sau, pur şi simplu, de rea voinţă. Dacă nu se va ajunge la o soluţie rapidă, voi demara o licitaţie de achiziţionare a altor tablete în cuantum de 200 de euro bucata, aşa cum prevede programul guvernamental finanţat din fonduri europene şi nu 500 de euro bucata, preţul de achiziţie pentru o tabletă în cazul Economat SRL. Totodată, îi recomand domului director să pregătească oferte de sărbători şi să îşi pună tabletele din depozit la raft în economat, printre sticlele de ulei şi pachetele de făină. Celor interesaţi de achiziţia şi modul de desfăşurare a procedurilor, dar şi de alte informaţii despre Economat SRL,vă spun că Primăria Sectorului 5 vă stă la dispoziţie cu orice detalii în baza Legii 544/2001. De asemenea, vom răspunde şi solicitărilor venite din partea organelor abilitate, dacă acestea vor exista„, a declarat Popescu Piedone, citat în comunicat.

Potrivit comunicatului, în urma informării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a primarului Sectorului 5 de existenţa a peste 30.000 de tablete în depozitul Economat SRL încă din luna august, nedistribuite la începutul anului şcolar, dar nici odată cu instituirea scenariului roşu în şcoli, s-a decis convocarea Consiliului Local Sector 5, iar în 9 noiembrie s-a decis, printr-o hotărâre, ca aceste dispozitive să rămână în patrimoniul societăţii şi să fie distribuite cu sprijinul logistic al Direcţiei de Învăţământ.

După 9 zile, tabletele sunt încă în depozitul Economat SRL, nedistribuite în plină pandemie şi scenariu roşu al şcolilor, pentru că directorul societăţii Economat SRL susţine că în hotărârea adoptată nu există modalitatea clară de scoatere din evidenţa contabilă„, menţionează Primăria Sectorului 5.

Conform sursei citate, neaducând la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Local, asociat unic al Economat SRL, şi neinformând în timp real consilierii referitor la sincopele actului normativ din 9 noiembrie, directorul societăţii Economat SRL privează „cu bună ştiinţă” elevii de dreptul constituţional la educaţie.

Ca urmare, Cristian Popescu Piedone va solicita Consiliul Local în cadrul şedinţei ordinare din 26 noiembrie să propună Consiliului de Administraţie al Economat SRL destituirea directorului general şi un audit extern privind modul de achiziţie a celor peste 30.000 de tablete.

Totodată, va exista şi propunerea desemnării noilor membri ai Consiliului de Administraţie, oameni profesionişti, cu simţul răspunderii, care să numească un nou director pentru a debloca nu numai această situaţie privind tabletele, dar şi găurile negre din cadrul Economat SRL. De asemenea, primarul Sectorului 5 va solicita Curţii de Conturi să facă un audit la Economat SRL„, se mai arată în comunicat. AGERPRES