parc_solar.jpgPrimarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a inaugurat joi primul parc solar din Bucureşti. „Mă bucură faptul că acest parc solar a fost inaugurat în Sectorul 3. Voi încuraja şi voi sprijini astfel de iniţiative pe toată durata mandatului meu de primar deoarece ele pot deveni un motor al creşterii economice”, a declarat primarul Robert Sorin Negoiţă.

Parcul Solar Icpe, cu sediul în Splaiul Unirii, reprezintă prima aplicaţie fotovoltaică din România integrată în faţada unei clădiri, precum şi prima bază experimentală cu componentă outdoor în domeniul energiilor regenerabile. Acesta este un pilot funcţional pentru educarea publicului în spiritul protejării mediului, pentru încurajarea utilizării energiilor regenerabile şi pentru înţelegerea conceptului de dezvoltare durabilă.

Prezentarea Parcului Solar Icpe a fost prima bază experimentală cu componentă outdoor, în domeniul energiilor regenerabile, din România, şi anume laboratoarele ştiinţifice, prima aplicaţie fotovoltaică din România integrată în faţada unei clădiri, aplicaţii specifice fotovoltaice, solar termice, eoliene de mică putere, tracker-e, pompe de căldură, componente pentru mobilitate electrică.

ICPE are o experienţă de peste 60 de ani în inginerie electrică şi aproape 40 de ani în domeniul energiilor regenerabile, orientându-şi în prezent activitatea spre domenii cu profil eco-electric precum energie regenerabilă, eficienţă energetică, protecţia mediului, aparataj electric ecologic cu comutaţie în vid, cabluri electrice speciale cu izolaţie de teflon, maşini electrice speciale AGERPRES