Trecerea PUZ-urilor la sectoare ar fi „un dezastru”, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a criticat amendamentele în acest sens propuse de PSD la Codul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor.

„E de spus că nu legea prevede acest lucru, ci modificările, amendamentele propuse de grupul PSD, pe de o parte, şi azi noapte înţeleg că Ministerul Dezvoltării a transmis o modificare în acelaşi sens. Este un dezastru, din punctul meu de vedere, pentru că aceste PUZ-uri care se duc la sectoare înseamnă ghetoizarea Bucureştiului, înseamnă că judecăm local ceva ce ar trebui să fie văzut în ansamblu, înseamnă că nu ne gândim cât de aproape suntem de spital, cât de aproape suntem de şcoală, cât de aproape suntem de creşă, ce facem cu traficul din aceste cartiere şi ne uităm doar la interesul local: ai un dezvoltator acolo pe care ar trebui să îl mulţumim. Deci, din punctul meu de vedere, ar fi un dezastru trecerea PUZ-urilor la sectoare şi vă spun ca primar de sector. Nu este normal să se întâmple acest lucru”, a declarat edilul, la Palatul Parlamentului.

El a arătat că mai sunt şi alte amendamente, care sunt „la fel de periculoase”, cum ar fi cele care permit mult mai uşor să se construiască pe spaţiul verde.

„Practic e un amendament PSD care defineşte spaţiul verde într-un fel în care aproape niciun spaţiu nu-l îndeplineşte şi trebuie să fie ‘registru verde’, trebuie să aibă o documentaţie de urbanism în care să fie verde şi aşa mai departe. Aproape niciun spaţiu din Bucureşti nu îndeplineşte acest aceste condiţii cumulativ. Permite intrarea în legalitate a construcţiilor ilegale, construcţii care n-au respectat documentaţiile de urbanism. (…) Mi se pare absolut absolut de neaşteptat aşa ceva”, a afirmat primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu a subliniat că proiectul în sine a fost lucrat de Ordinul Arhitecţilor, fiind unul rezonabil, care poate fi îmbunătăţit. „Modificările propuse însă de dezvoltatorii imobiliari, de PSD, care pare că le au făcut împreună cu dezvoltatorii imobiliari, şi în ultima zi înţeleg şi de Ministerul Dezvoltării duc într-o zonă extraordinar de periculoasă. Sunt nişte modificări făcute împotriva unui om. Nu cred că suntem o ţară în care să fie acceptabil să se mai facă legi împotriva unui om”, a transmis el. AGERPRES