Primarul Radu Mihaiu intenţionează să iniţieze un parteneriat cu ONG-uri pentru edificarea de case sustenabile, susţinând că „prea mult timp” Sectorul 2 a rămas „în urmă” şi recuperează decalaje faţă de alte oraşe.

„Mă bucur să fiu unul dintre oamenii care va încerca să iniţieze un parteneriat prin care aceste case, aceste soluţii să aibă o implementare reală, pentru că e foarte bine să avem proiecte ale viitorului, case ale viitorului, să vedem cum arată, dar e mult mai bine să le avem cu adevărat. (…) Vom colabora de aici înainte, este o promisiune, pentru a aduce în Bucureşti şi în Sectorul 2 viitorul. Prea mult timp Sectorul 2 a rămas în urmă şi recuperează decalaje faţă de alte oraşe din vest. E cazul să ne gândim şi la viitor şi să fim în avangarda altor oraşe din Europa şi pentru asta Sectorul 2 va colabora cu EFdeN şi cu alte organizaţii pentru a transforma oraşul într-un oraş al viitorului, în care prosperitatea şi bunăstarea oamenilor să fie pe primul loc”, a afirmat Mihaiu, vineri, la evenimentul de lansare a EFdeN Sustainable City, primul proiect-pilot de oraş sustenabil din România.

Primarul a subliniat, totodată, că sustenabilitate înseamnă gestiunea deşeurilor, colectare selectivă, calitatea aerului. „Toate lucrurile astea fac parte din sustenabilitate, din felul în care arată viaţa noastră în oraş. (…) Pentru a creşte prosperitatea oamenilor este nevoie nu doar de afaceri noi, pe care le încurajăm, este nevoie şi de o viziune şi aceasta poate să vină de la administraţie. De multe ori vine, dar, cu siguranţă, ea poate să fie ghidată de proiecte de acest fel, de proiecte precum cele aduse de EFdeN”, a adăugat Radu Mihaiu. AGERPRES