Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat, cu ocazia prezentării bilanţului după un an de mandat, că în perioada următoare vor fi realizate studiile de fezabilitate pentru construirea a zece parcări supraetajate.

Am identificat zece locaţii. Acum procedăm la efectuarea studiilor de fezabilitate pentru zece locaţii pentru construcţia de parcări supraetajate. În ce priveşte infrastructura rutieră şi modernizarea sistemului rutier, am demarat – şi sper ca până la mijlocul anului 2018 să efectuăm reparaţiile capitale – la un număr de 40 de străzi„, a spus primarul, în cadrul unui eveniment găzduit de cinema Gloria, la care au fost prezenţi primarul general Gabriela Firea şi primarii celorlalte sectoare ale Capitalei.

Edilul a reiterat şi promisiunea vizând finalizarea reabilitării termice a blocurilor până în anul 2019.

„În acest timp scurt de numai un an de zile am reuşit să finalizăm 244 de blocuri, iar alte 260 sunt în diferite stadii de execuţie şi sper cu toată convingerea că le vom finaliza până la sfârşitul acestui an. Astfel, cetăţenii care locuiesc în cele peste 34.500 de apartamente vor beneficia de un confort sporit şi reducerea costurilor la întreţinere, pentru căldură, cu aproximativ 40%”, a precizat Mihai Mugur Toader.

Primarul a adăugat că în acest an a fost demarat proiectul de reabilitare şi amenajare a Parcului Sticlăriei, unde 50.000 metri pătraţi de spaţiu verde şi lac au fost abandonaţi de-a lungul ultimilor 20 de ani.

El a menţionat că primăria de sector a alocat sumele necesare pentru majorarea burselor a 17.000 de elevi. Lucrările pentru construcţia sălii de sport de la Şcoala 28 vor fi demarate în acest an, iar în toamnă va fi inaugurată o creşă cu o sută de locuri în cartierul Tei. Primarul a mai precizat că urmează să fie reabilitate, consolidate sau chiar extinse un număr de 32 de şcoli, o parte dintre aceste proiecte fiind realizate în parteneriat cu Primăria Capitalei.

„În următoarea perioadă sunt deja în lucru documentaţiile pentru patru săli de sport. Două dintre ele vor fi mai deosebite (…) La Şcoala 51, colegiile naţionale Mihai Viteazul, Racoviţă şi Şcoala Gimnazială nr. 4”, a spus el.

Edilul a mai arătat că primăria sectorului 2 are două proiecte de ansambluri rezidenţiale cu locuinţe sociale, pentru tineri sau destinate persoanelor evacuate din locuinţe naţionalizate.

„Proiectul din Dimitrie Pompei – un proiect unde, din studii şi din proiectarea pe care am demarat-o, deja au rezultat un număr de 1.054 de unităţi locative. Acest proiect va fi puţin mai amplu, cuprinzând în perimetrul respectiv inclusiv creşă, grădiniţă, spaţii verzi de joacă şi spaţii comerciale. Şi încă un proiect, mai micuţ, care va fi demarat probabil primul, un proiect rezidenţial de 54 de unităţi locative din str. Aurului”, a explicat edilul.

El a mai precizat că cele 650 de milioane de lei care fost au investite în acest mandat au avut ca efect şi crearea şi întreţinerea a câtorva mii de locuri de muncă.

„La finalul anului 2016 am finalizat şi recepţionat lucrările de infrastructură apă-canal pentru ultimele 12 străzi din Sectorul 2, din zona Plumbuita. Tot în această zonă am finalizat la sfârşitul anului 2016 implementarea proiectului de monitorizare video, acesta urmând să îl continuăm şi anul acesta. Am demarat deja procedurile pentru crearea unui centru unic de monitorizare, modern, cu dispecerat, încercând astfel ca prin aceste investiţii să optimizăm activitatea Poliţiei Locale”, a mai spus primarul. AGERPRES