Primaria Sectorului 2 a castigat in instanta actiunea formulata impotriva unei dispozitii a primarului general din 2006, reusind sa obtina din nou, pe cale legala, imobilul Gradinitei cu program prelungit nr. 9, din strada Peris 12.
Primarul Neculai Ontanu a anuntat ca „acest caz fericit” s-ar putea repeta si in alte situatii, administratia locala fiind hotarata sa aplice toate masurile legale pentru a pastra in patrimoniul public cladirile in care functioneaza institutii publice, precum scoli si gradinite.

Cladirea Gradinitei 253 din strada Rahmaninov 25 este si ea revendicata de fostii proprietari, fiind ceruta restituirea in natura a 1.250 mp din totalul de 3.300 mp. „Avem credinta ca vom castiga si in acest caz, pentru ca au fost date mai multe dispozitii succesive de primarul general. Primaria Sectorului 2 a facut deja actiune pentru anularea dispozitiei 5.245 din 24 ianuarie 2006 iar cauza este in curs de solutionare” – a mai spus Ontanu.

De asemenea, in sectorul 2 mai sunt in litigiu imobilele altor cinci unitati de invatamant, pentru care edilul intentioneaza sa obtina in instanta anularea dispozitiilor de retrocedare. Potrivit lui Ontanu, exista depuse la Primaria Capitalei o serie de notificari formulate de fosti proprietari sau mostenitori ai acestora care nu au la baza certificate de mostenitori autentice.

„Nu am stat cu mana in san, am luat o serie de masuri pentru a asigura numarul de locuri in gradinite. Apar tot felul de oameni care pretind ca vin din partea unor fosti proprietari, dar care nu au fost niciodata mostenitorii acestora si se duc in instanta” – a spus primarul.

Edilul a adaugat ca va propune modificarea Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, pentru a se proteja patrimoniul scolar existent. Pe de alta parte, Neculai Ontanu a subliniat ca in sectorul 2 criza locurilor in gradinite se va solutiona anul viitor, dupa ce se vor finaliza lucrarile de constructie a unor imobile noi si extinderea unor cladiri vechi.

Locurile in gradinitele sectorului 2 au crescut cu 230, prin modificari ale compartimentarilor existente sau dotari suplimentare de mobilier. De asemenea, au fost create 430 de locuri noi in gradinitele existente in scoli generale (Scolile 32, 145, 26, 41, 25) iar 60 de locuri au fost obtinute prin inchiriere ca spatiu suplimentar la Gradinita nr. 12.