Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, le cere consilierilor generali ai USR să iniţieze un proiect prin care să actualizeze valoarea amenzilor pentru tăierile de arbori fără aviz de defrişare, pe motiv că în prezent sancţiunile încurajează comportamentul ilegal.

„Azi am dat amenzi în valoare de 3.000 de lei pentru tăierile fără aviz de defrişare de lângă Circ. Ieri mai dădusem amenzi de 5.000 de lei. Câte 100 de lei pentru fiecare arbore defrişat. Atât este amenda maximă prevăzută de HCGMB 304/2009. Este, în mod evident, o amendă prea mică, raportat la zilele noastre. Poate că în anul 2009 era o amendă prohibitivă, dar în anul 2022 cu siguranţă că nu mai este. Aşa că am cerut consilierilor noştri generali să iniţieze o hotărâre de Consiliu General prin care să actualizeze sancţiunile. E inadmisibil ca instrumentele noastre în faţa acestor agresiuni să fie de râsul curcilor”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Potrivit acestuia, reglementările actuale sunt „absurde”, încurajând „comportamentul ilegal”. „Pentru o defrişare, legal, cu aviz, de regulă se cer 6 copaci plantaţi în compensare, un cost estimativ de 2.000-3.000 de lei. Ilegal, fără drept, amendă 100 de lei. Evident e de noaptea minţii”, a adăugat Radu Mihaiu. AGERPRES