Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că începe realizarea a zece parcaje noi cu 367 de locuri şi a precizat că proiectele, aflate în diferite stadii, vor fi finalizate anul acesta.

„Pornim 10 parcaje noi cu un total de 367 locuri. Acesta e primul lot de parcări pe care îl demarăm. Proiectele sunt în diferite stadii, dar pe toate le vom finaliza în acest an. Vizăm zonele sufocate în care se parchează haotic”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

El a spus că parcajele sunt necesare pentru a elibera trotuarele din zonele respective, dar nu vor rezolva problema parcărilor în Bucureşti şi că, pentru a reda oraşul oamenilor, trebuie redusă cât mai rapid dependenţa de maşina personală.

Potrivit acestuia, costul estimat total este de 4.125.770 de lei sau 11.242 de lei/loc de parcare.

„La un calcul simplu reiese că amortizarea investiţiei se va face în peste 20 de ani chiar şi la noua (şi de unii hulita) taxă de parcare. Am promis că toţi banii care vor intra din această taxă se vor duce către crearea de noi locuri de parcare şi aşa voi face. Deşi vom încasa abia anul viitor noua taxă, începem investiţiile de acum”, a mai precizat Radu Mihaiu.

Potrivit acestuia, în Sectorul 2 sunt aproximativ 26.000 de locuri de parcare şi încasările estimate pe an vor fi în jur de 12 milioane de lei.

„Toţi aceşti bani îi vom aloca în avans pentru crearea de locuri de parcare. Primele cartiere vizate sunt Pantelimon, Tei, Colentina şi Iancului, zonele cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare. Mai urmează. Căutăm locaţii unde nevoia e mare şi spaţiul e suficient”, a adăugat Radu Mihaiu. AGERPRES