tudorache_dan.jpgPrimarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB) 31.800 de semnături ale bucureştenilor pentru închiderea gropilor de gunoi din nordul Capitalei ai căror proprietari nu respectă normele de mediu. Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, 31.800 de bucureşteni s-au alăturat până acum campaniei „Aer curat, Bun de respirat”, iniţiată de Primăria Sectorului 1, au semnat pentru închiderea gropilor de gunoi, iar dosarele au fost depuse de primarul Dan Tudorache la registratura APMB.

„Deoarece Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti este singura autoritate care poate impune intrarea în legalitate şi rezolvarea problemelor de mediu, i-am rugat să considere că fiecare semnatar al protestului nostru li se adresează în mod direct (…). Am convingerea că reprezentanţii APMB nu ne vor putea ignora, iar presiunea publică îi va obliga pe proprietarii depozitelor de gunoi să respecte normele de mediu’, a declarat primarul Dan Tudorache, citat de Serviciul de presă al Primăriei.

Conform aceleiaşi surse, în urma numeroaselor reclamaţii primite de la cetăţeni, Primăria Sectorului 1 a declanşat în luna octombrie 2016 campania „Aer curat, Bun de respirat”, acţiune civică ce are ca scop rezolvarea problemelor de mediu create de poluatorii din nordul Bucureştiului. Astfel, toţi cei nemulţumiţi de modul în care se operează la depozitele de gunoaie şi incineratorul de deşeuri periculoase sunt chemaţi să semneze pentru reglementarea acestor probleme.

Primarul Sectorului 1 face un apel la locuitorii Capitalei să semneze în continuare pentru închiderea depozitelor de deşeuri în următoarele locaţii: Registratura Primăriei Sectorului 1, Bulevardul Banu Manta nr. 9; Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Sector 1, Piaţa Amzei nr. 13; Direcţia de Stare Civilă Sectorul 1, Bulevardul Mareşal Averescu nr. 17; Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sectorul 1, Strada Piaţa Amzei nr. 13; Poliţia Locală Sector 1, Strada Prometeu nr. 26; la echipele de voluntari care pot fi întâlnite în marile centre comerciale din Sectorul 1 sau online pe site-ul www.primariasector1.ro, se arată în comunicat.

Istoricul problemelor pe care le creează gropile de gunoi poluante şi informaţii la zi despre campanie pot fi accesate pe www.facebook.com/vremaercurat şi pe site-ul www.primariasector1.ro. AGERPRES