Primarul Romeo Rădulescu a discutat cu râmnicenii despre proiectul de buget local

radulescu_romeo.jpgÎn conformitate cu legislaţia privind transparenţa decizională, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a prezentat cetăţenilor oraşului, la sfârşitul lunii trecute, în sala Cinematografului “Ostroveni”, proiectul de buget local pe anul în curs.

Puţinele locuri rămase libere în sală au tradus interesul râmnicenilor pentru modul de cheltuire al banului public în 2011, primarul Romeo Rădulescu având în faţă un partener de dialog reprezentativ cu ocazia prezentării sintetice a părţii de venituri sau a capitolelor bugetare propuse spre angajare.

Bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul în curs este mai mic decât cel din anul precedent, valoarea lui fiind de 170.451.307 lei, din care 110.792 lei proveniţi din taxe şi impozite locale, iar 59.659.307 lei din sume din TVA, transferuri speciale şi fonduri externe nerambursabile. La capitolul cheltuieli, bugetul local nu uită, nici în acest an, capitole importante precum protecţia socială, modernizarea unităţilor de învăţământ sau investiţiile – continuarea celor începute sau investiţii noi – acestui ultim capitol fiindu-i alocat un procent de 15%.


Cu ocazia prezentării proiectului de buget, primarul Romeo Rădulescu a prezentat şi principalele obiective de investiţii ce urmează a se derula în Râmnic în cursul acestui an, cele mai multe dintre ele vizând creşterea gradului de comfort al cetăţenilor prin extinderea reţelelor de utilităţi, fluidizarea traficului, dar şi reabilitarea unor zone de agrement.