Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat că nu agreează ideea lansată recent de Consiliul Judeţean Timiş de a fi demolat singurul stadion al oraşului, „Dan Păltinişanu”, ceea ce, în opinia sa, va lăsa oraşul fără o arenă sportivă corespunzătoare, până când va fi construită alta, peste ani de zile.

„CJ a anunţat că se va trece la demolarea Stadionului ‘Dan Păltinişanu’ şi la construcţia pe banii CJ a unuia nou, de 30.000 de locuri. E un clişeu deja că eu m-aş opune la orice proiect care nu este iniţiat de mine. Dacă aş fi făcut aşa, nu aş fi pus în practică proiecte elaborate în administraţia precedentă, lăsate la nivel de studiu de fezabilitate sau proiect tehnic. (…)”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul a adăugat că este inacceptabil să rămână Timişoara fără stadion, în condiţiile în care are o echipă de rugby de nivel internaţional, care reprezintă România cu cinste în competiţiile internaţionale. El a afirmat că municipalitatea pune la dispoziţia administraţiei judeţene teren liber de sarcini unde ar putea începe construirea altuia nou, iar „Dan Păltinişanu” să fie reabilitat.

„Poate rămâne fără stadion un număr de ani pe care nu-l putem anticipa? E normal să facem asta? Primăria pune la dispoziţia CJ teren foarte bun, liber de orice sarcini, pentru construirea de către CJT singur un nou stadion de 30-40.000 de locuri. E altceva că mi-am exprimat neîncrederea faţă de CJ că vrea cu adevărat să facă asta şi că poate face. Au trecut mulţi ani de când PSD domină CJT Timiş, a avut şi are preşedinte pentru al treilea mandat, dar nu ne poate prezenta niciun obiectiv realizat”, a argumentat Nicolae Robu.

El a punctat faptul că de un deceniu sunt nefinalizate reparaţiile la Castelul Huniade (Muzeul Naţional al Banatului), iar un spaţiu ultracentral pe care şi-ar dori o parcare supraetajată nu este folosit corespunzător de CJ, care are respectivul teren în proprietate.

Preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, anunţase la începutul săptămânii că Stadionul „Dan Păltinişanu”, care este într-o stare foarte avansată de degradare, nu va fi reabilitat, întrucât investiţia ar fi foarte mare, iar administraţia judeţeană a lansat un studiu de prefezabilitate pentru construirea altuia nou. „Cred că nu mai rentează o investiţie în actualul stadion, pentru că ar necesita o infuzie financiară deosebit de mare, întrucât discutăm despre reabilitarea infrastructurii, consolidarea tribunelor. ‘Dan Păltinişanu’ este construit în anul 1960 şi cred că Timişoara merită un stadion nou, modern”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Dobra a mai spus că nu se cunoaşte valoarea pe care o presupune construirea unui nou stadion, suma putând fi estimată când va fi gata studiul de prefezabilitate comandat şi că se încearcă atragerea de bani externi, întrucât Compania Naţională de Investiţii nu va putea bugeta acest proiect în acest an. AGERPRES