Primarul Robert Negoiţă a deschis un nou centru destinat persoanelor vârstnice în sectorul 3

negoita_camin.jpgUn nou centru tip rezidenţial destinat persoanelor vârstnice a fost deschis miercuri de primarul Robert Negoiţă, în strada Marian Pazon nr. 2B, al doilea de acest gen din sectorul 3.

“Am plăcerea să fiu aici la inaugurarea unui centru pentru persoane vârstnice, al doilea de acest fel din sectorul 3. Este un centru modern, demn de secolul 21. Astfel de inaugurări trebuie să facem cât mai mult, atât pentru vârstnici, cât şi pentru copii, persoane cu dizabilităţi. Aici, vârstnicii sunt îngrijiţi şi bine trataţi pentru a le asigura o bătrâneţe frumoasă”, a spus Robert Negoiţă.

Edilul sectorului 3 a precizat că intenţionează în mandatul său să dezvolte acest tip de proiecte în interesul cetăţenilor, fiind în analiză pentru identificarea altor locaţii în vederea realizării altor investiţii, mai ales că cererea este foarte mare.

Directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 3, Florin Vasile, a arătat că în centru pot fi înscrişi bătrâni numai dacă plătesc o contribuţie lunară în medie de 1082 lei, respectiv 60% din valoarea pensiei pe care o au. Ei trebuie să aibă o situaţie familială dificilă şi să nu aibă susţinători legali.

În noul centru, persoanele vârstnice beneficiază de masă, cazare, activităţi libere în clubul de terapie ocupaţională pe care îl deţine centrul şi asistenţă medicală. Centrul a fost finalizat anul trecut şi recent a fost dotat cu mobilier şi toate cele necesare. Se desfăşoară pe două nivele şi deţine 10 garsoniere pe etaj cu câte două paturi, oferind standardele de calitate cerute la nivel european.Clădirea a fost realizată cu bani de la bugetul local şi valoarea investiţiei se ridică la circa 3,5 milioane lei. AGERPRES